Smultebergs Gård är nu ett godkänt stuteri och kan nu ta emot ston för betäckning. Det finns möjlighet för stoägaren att vara delaktig och bo på gården under tiden. Kontakta Ida för mer information. 


Caramelo blev Champion of Champions på Lusitanorfeiran 2014 med 73.5 poäng och är därmed den högst bedömda Lusitanohingsten i Sverige. Han har ett fantastiskt temperament, mycket bra gångarter och är helt orädd för eventuella hinder. Med sin fantastiska guldiga färg, ål och zebrafärgade ben har han en utstrålning utöver det vanliga. 

Caramelo har en mycket bra stamtavla med många kända dressyrhästar, men framför allt tjurfäktare. På sin pappa Haras sida finns Nilo och på sin mamma Xanas sida Coral, som båda varit mycket viktiga för den Portugisiska aveln. Längre tillbaka härstammar båda sidorna från de mest kända blodslinjerna inom Veiga och Andrade. Caramelo är född 2007 i Portugal och kom till Sverige som tvååring. 


Caramelo har givit sju fantastiska föl i Moca 2016 (u. Ruca),  Nucleo 2017 (u. Atrevida), Orkana 2018 (u. Foxy), Ocean 2018 (u. Horta) , Omelo 2018 (u.Halperce de Ets), Stormhatt 2022 (u. Iris) och Titania (u. Piana de La Luna).